Cuketovo-patizonová polévka s batátem a cottage

Cuketovo-patizonová polévka s batátem a cottage pro celou rodinu!

Ač se to možná nezdá, je to opravdu dobrota!

Cuketa a patizon polévku zjemní, batát krásně osladí a cottage dodá perfektní strukturu. 

doba přípavy: cca 20 minut

náročnost:  jednoduché

věk: od 1 roku.

Suroviny :

  • asi polovina střední cukety (nejlépe domácí)
  • asi polovina patizonu
  • 1 střední mrkev
  • polovina batátu
  • šalotka
  • 1 kelímek sýru cottage
  • přepuštěné máslo (ghí), nebo máslo
  • voda (nebo lépe domácí vývar)
  • koření (1 bobkový list, 2 kuličky nového koření a 2 kuličky pepře)

Cuketu, patizon, mrkev i batát nakrájejte na kostičky. (Pokud máte cuketu domácí, neloupejte ji, pouze dobře omyjte. Každopádně ji ale ochutnejte, jestli není hořká. Pokud by cuketa hořká byla, vyhoďte ji a použijte jinou). Na přepuštěném másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a přidejte nakrájenou cuketu a patizon. Krátce orestujte. Obsah vyndejte a dejte zatím do mističky stranou. Do hrnce vložte batát a mrkev. Chvíli restujte. Přidejte koření, přilejte vývar (nebo vodu) a vařte asi 10 minut, téměř do změknutí mrkve a batátu. Poté můžete přidat cuketu a patizon, které jste si odložili stranou. Vařte ještě asi 5 minut do změknutí.

Vyndejte koření (trošku si zapátráte) a obsah dobře rozmixujte ponorným mixérem.

Do rozmixované směsi přidejte celý obsah kelímku s cottage sýrem a vše již jen lehce promíchejte a nechte krátce projít varem.

Pokud máte rádi syrovou cuketu, polévku můžete na talíři dozdobit strouhanou cuketou a přidat pár kapek kvalitního za studena lisovaného oleje. Dospěláci (či starší děti) si polévku poté mohou dochutit solí a pepřem.

Dobrou chuť!

Hledáte odpovědi na otázky ohledně stravování vašeho miminka? Co mu vařit, co už smí jíst a co ne a zajímá vás také proč? Diky mým zkušenostem s přípravou stravy pro nejmenší děti, mé vášni pro dobré a kvalitní jídlo a zároveň touze porozumět tomu, co má vliv na zdraví mého dítěte a proč, pomáhám maminkám zorientovat se ve světě stravy miminek a batolátek. Učím maminky nejen, jak uvařit pro miminko tak, aby bylo zdravé, ale zároveň porozumět stavebním základům stravování malých dětí a v neposlední řadě, jak vše zvládnout, stihnout a přitom zůstat v pohodě. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře